Start trke

MJESTO GDJE POČINjE START TRKE

Nakon što smo objavili trku “+1111 Vertical Race” postojala je potreba da se takmičari, ali i oni koji će dolaziti na start obavijeste gdje se start trke nalazi.

S obzirom da tačka gdje je predviđen start trke na mapama nije bila označena, odlučili smo da tu tačku označimo na google mapama i time pomognemo takmičarima, ali i drugim ljubiteljima prirode i pješačenja u planini (profesionalni sportisti i rekreativci, planinari, ultratrailtrkači) i svi oni koji bi željeli da poboljšaju svoju kondiciju

Sada je moguće na google mapama lako pronaći mjesto gdje počinje start trke “+1111 Vertical Race” i stazama koje vode dijelom preko zemljanih staza, a dijelom asfaltnim putem da dođu do tačke gdje se nalazila prva kontrolna tačka trke.

Poslije ove tačke u Todićima samo hrabri i odvažni mogu dalje jer se u narednih par kilometara staza penje sa 629 mnv na punu visinu planine Čemernice, tj. do vrha Goli Vis staza se penje vertikalno za 688 metara što je čini veoma teško za trčanje ili hodanje jer je nagib staze uglavnom oko 40% a u nekim tačkama čak 50% što je čini veoma zahtjevnom stazom, a trku “+1111 Vertical Race” čini pravim izazovom za sve profesionalne sportiste!

Staza u jednom dijelu prolazi kroz pećinu ali u glavnom iza sebe imate prekrasan vidikovac na branu i jezero i na desetine kilometara prirode i naselja unaokolo što je čini atraktivnom i jedinstvenom!

Na vrhu, kao što i sam naziv “Goli vrh” asocira, nalazi se mala zaravan – golet na kojoj je izgrađena kućica – sklonište za lovce, planinare i one koji se zateknu na vrhu i ogroman metalni krst koji je vidljiv sa skoro svih tačaka trke i koji nas svojim svjetlucanjem vodi skoro tokom cijele trke sve do vrha Čemernice!

Start Trke

icon-1.png

O nama

Našu organizaciju čine dugogodišnji sportisti, planinari, zdravstveni radnici, inženjeri, fotoreporteri, kamermani, žurnalisti, blogeri, web dizajneri i kondicioni treneri.
icon-2.png

Adresa

Vojvode Živojina Mišića 4778000 Banjaluka, BIH
icon-3.png

Kontak

logo-CMYK-e1612872132498.png

Zahvalnica

Sajt napravljen i održava se od strane firme EastCode d.o.o. BL

Copyright © 2021 AlfaTrail | Sva prava zadržana | Powered by EastCode